Kako zelo zna boleti vraščen noht

Ste že kdaj imeli vraščen noht in vas je zelo bolelo? Jaz ga nisem imela, imela ga pa je moja hčerka, pred kratkim. Nekaj časa nazaj, sem se odločila, da si bo hčerka sama strigla nohte, na rokah in nogah. Dovolj je bila stara in prav je tako. Še enkrat sem ji pokazala, kako se pravilno strižejo nohti. Dogovorile sva se , da če bo karkoli narobe, pa sem ji rekla naj mi pove in ji bom pomagala, da ne bi slučajno nastal vraščen noht, ker vem kako zelo to bili.

Tako si je hčerka lepo nohte strigla sama. Roke niso bile težava, bolj težko si je strigla nohte na nogah, a ji je nekako uspevalo. Če bi vedela, da si je en dan pregloboko odrezala noht, bi jaz seveda za to poskrbela. Tako pa si je to naredila in nič povedala. Šele, ko jo je začelo pošteno boleti, mi je povedala, kaj je naredila. Ko mi je prst na nogi pokazala, sem videla, da gre za vraščen noht in da to mora njo zelo boleti. Takoj sem jo peljala do zdravnika, če mogoče potrebuje antibiotik, ker se je pri kraju koža začela gnojiti, prav nič simpatično ni bilo tole. Upala sem, da antibiotikov ne bo potrebovala, tako je dobila samo antibiotično kremo. 

Ker še nisem bila mirna, sem jo naročila na pedikuro, da ji ta vraščen noht sedaj lepo uredijo. Nisem mogla verjeti, da mi zdravnik ni dal napotnice za naprej, samo kremo in to je to. Kam smo prišli? Moja hčerka je morala ta noht urediti, da ji bo naprej lepo rastel, ne pa kar tako pustiti in samo mazati s kremo. Še dobro, da sem jaz tako natančna mama in da še, kako vem, da vraščen noht zna močno boleti. Dala sem ji tudi tabletko proti bolečinam, tudi tega zdravnik ni dal, ampak sem jo imela doma.